Decentrale Selectie ACTA

Decentrale selectie hulp bij cursussen.

Is een decentrale selectie cursus het waard en hoe kies je de beste?

Tegenwoordig nemen veel studenten deel aan een decentrale selectie cursus of training voor de opleiding geneeskunde / tandheelkunde. Dit kan heel goed zijn, aangezien sommige decentrale selecties veel kennis van je verwachten die onderwezen kan worden, denk aan de selectie van de Universiteit Utrecht voor geneeskunde. Veel studenten zijn tegelijkertijd bezig met eindexamens, dus dan kan een decentrale selectie cursus uitkomst bieden om goed te scoren op beide examens.

Voor jouw gemak zetten we op deze pagina de cursussen van aanbieders die wij kennen voor je op een rij.

Lees meer over de achtergrond van de decentrale selectie →

Cursussen voor geneeskunde en tandheelkunde.

Waar moet je allemaal op letten bij het kiezen van een cursus?

Let er bij je keuze op dat je persoonlijke aandacht krijgt. Sommige aanbieders van trainingen proberen zoveel mogelijk studenten in een klas te proppen. Dit gaat ten koste van de kwaliteit en er is minder mogelijkheid om vragen te stellen. Het beste is om een cursus te kiezen waar maximaal 20-25 studenten per groep aan deelnemen. Verder is het belangrijk om te weten wie de docent is. Heeft de docent zelf ook meegedaan aan een decentrale selectie? De belangrijkste tip is om even te bellen met de aanbieder van de cursus en vragen of je met de docent kunt spreken. Vraag vervolgens wat er tijdens de les behandeld zal worden en hoe de docent ervoor zorgt dat de stof begrepen wordt. Zo kom je erachter of er organisatie en planning is, of er maar zomaar wat gedaan wordt.

Vaak zien wij dat de geneeskunde decentrale trainingen gegeven worden door artsen of tandartsen. Laat je hier niet door verleiden. Dit is met name een voordeel wanneer de opgegeven stof klinisch van aard is.

Tenslotte moet je op de tijden letten en of deze haalbaar zijn voor een kwalitatief goede training. Een decentrale training van 6 uur voor de BSN-toets is onrealistisch om alle stof goed door te nemen. Hier geldt dezelfde tip weer: bel of mail met de aanbieder van de cursus en vraag naar de planning.

Wat betreft de studie tandheelkunde zijn er minder aanbieders van trainingen voor deze studie, omdat er minder vraag naar is. Hierdoor zit je vaker in kleinere groepen van maximaal 25 studenten. Dezelfde tips en tricks gelden bij de tandheelkunde. Aarzel niet om te vragen wat de lesplanning is of wat de achtergrond van de docent is. Let erop dat de docenten bekend zijn in de tandheelkunde. Zo moet je voor de selectie in Amsterdam Engelse artikelen kunnen bestuderen en interpreteren. In Nijmegen moet je een BSN-toets maken en in Groningen gaat het om een mix.

Wij hebben verschillende aanbieders benaderd. De aanbieders die gereageerd hebben op onze e-mail staan hier onder in willekeurige volgorde. Mis jij jouw bedrijf? Laat het ons weten! Deze lijst wordt verder ge-update wanneeer andere aanbieders tevens gereageerd hebben!

Medifact.nu
Profact Academy
DecentraleToets
DecentLearning
DecentraleTraining
DSGT

 • Persoonlijke contact
 • Een aanspreekpunt
 • Kleinschalig
 • Korting mogelijk

"Wij zijn geneeskunde studenten die van mening zijn dat iedereen recht heeft om zijn droomstudie te doen. Het volgen van een decentrale selectie training is meer dan een training. Het gaat bij ons om selecte studenten met hoge cijfers, die met plezier en passie voor iedereen klaarstaan."

Bezoek DecentraleTraining.nl
vanaf
169korting via ons!
 • Snelle reactie op mail
 • Opgericht door 3 studenten
 • 50% slagingspercentage laatste 2 jaar
 • Kleine groepen

"Wij van Decent Learning bieden een ééndaagse cursus aan voor de decentrale selectie in Maastricht. De cursussen worden gegeven op een mooie locatie van onze partner ABN AMRO. Tijdens deze dag behandelen wij de belangrijkste onderdelen van de decentrale selectie: het curriculum in Maastricht, het probleemgestuurd onderwijs, het curriculum vitae, de competenties die je als toekomstig arts moet bezitten en oefenen we uitgebreid met casussen die tijdens ronde twee aan bod kunnen komen. Onze cursusdagen geven wij voor kleine groepen zodat er genoeg ruimte is voor persoonlijke uitleg en vragen van deelnemers. Wij hebben afgelopen twee jaar uitstekende recensies gekregen van onze cursisten en ons slagingspercentage lag afgelopen jaar op maar liefst 50%!"

Bezoek DecentLearning.nl
vanaf
135
 • Kleinschalig onderwijs
 • Hoog slagingspercentage 90%
 • Kosteloze inschrijving Utrecht, Groningen, Amsterdam en Rotterdam
 • Samenvattingen en oefenvragen

"2 Ochtenden Theorie: Deze dagdelen zullen 8 uur (2 x 4 uur) duren en zullen bestaan uit een bespreking van de gehele samenvatting middels een presentatie met daarbij behorende oefenvragen. Aan de hand van een powerpoint-presentatie met afbeeldingen en deskundig advies vanuit gerenommeerde leerboeken wordt er interactief uitleg gegeven over bepaalde onderwerpen. Tevens ontvangen de cursisten toegang tot onze partner-app met daarbij on-demand hoogwaardig video-materiaal samengesteld door onder andere Harvard Medical School. Ook zal er geoefend worden met een paar oefenvragen, om de stof te verduidelijken. De samenvatting zullen de studenten uiterlijk drie weken voor hun training ontvangen. De studenten krijgen tevens een oefenpakket met vragen mee, deze dienen zij vóór de les zelfstandig thuis te maken. Gedurende dit dagdeel is er de mogelijkheid om individueel vragen te stellen.
2 Middagen Oefenvragen: Deze dagdelen zullen 8 uur (2x 4uur) duren. Hier zullen de oefenvragen worden besproken en knelpunten worden uitgelegd. Je zult het optimale uit deze middagen halen indien je de vragen vooraf maakt."

Bezoek DSGT.nl
vanaf
89,95korting via ons!
 • Ervaren groep
 • Studenten-voor-studenten
 • Kleinschalig
 • Privebegeleiding mogelijk

"Decentraletoets.nl is een nieuwe aanbieder van tentamen trainingen voor universitaire studenten. Daarnaast bieden wij ook cursussen aan voor eindexamen leerlingen. Onze decentrale selectie studenten helpen wij om binnen te komen bij een numerus fixus opleiding. Liever individuele bijles? Neem daarvoor contact met ons op!"

Bezoek DecentraleToets.nl
vanaf
169korting via ons!
 • Multidisciplinair team
 • Betrokken docenten
 • Laagdrempelig in contact
 • Gespecialiseerd op geneeskunde Maastricht

"Wij bieden cursussen aan voor de Decentrale Selectie in Maastricht. Onze instructeurs hebben een streng selectieprocedure doorlopen waardoor wij een effectieve cursus kunnen aanbieden.Daarnaast bieden wij ook ondersteuning aan op het moment dat de cursus is afgelopen. Dus de cursisten kunnen te allen tijde contact met ons opnemen, of het nu per mail, telefonisch of WhatsApp is. Verder hebben we na elke cursus een feedback moment en dit doen we ook op het moment dat de decentrale selectie voltooid is. Hierdoor kunnen we onze cursussen aanpassen en blijven we elk jaar up to date."

Bezoek Medifact.nu
vanaf
129korting via ons!
 • Cursus inclusief huiswerk
 • Ervaring sinds zes jaar
 • Goede feedback van studenten
 • Duidelijke communicatie

"De decentrale selectie cursus van ProfAct Academy bestaat uit een cursusdag op locatie, een werkboek en persoonlijke feedback op voorbereidende (huiswerk)opdrachten. Er zijn cursusdagen op maat ontwikkeld voor de opleidingen geneeskunde en tandheelkunde voor verschillende universiteiten. Daarnaast wordt er een aparte cursusdag inclusief werkboek aangeboden ter voorbereiding op de biologie, natuurkunde en scheikunde (BNS) toets. Het complete aanbod vind je op deze link. ProfAct Academy verzorgde in 2013 de eerste decentrale selectie cursus van Nederland. Inmiddels hebben we alweer ruim zes jaar aan ervaring opgebouwd. Onze cursussen worden waar mogelijk samengesteld door afgestudeerde artsen en tandartsen, waarmee wij ons onderscheiden van andere aanbieders. Hun ervaring en kennis van zaken maakt dat wij onze cursisten kunnen meegeven wat écht belangrijk is voor de decentrale selectie. Alle cursussen van ProfAct Academy worden standaard geëvalueerd door onze cursisten. De verkregen feedback dient als basis om onze cursussen ieder jaar weer verder te verbeteren. Over de afgelopen 5 jaar werden onze cursusdagen gemiddeld met een 8.7 beoordeeld en ontvingen we een 5-sterren status van Google Reviews. "

Bezoek ProfAct Academy
vanaf
150korting via ons!
Kom je er niet helemaal uit? Gratis advies via Instagram DM