De opleiding geneeskunde

Bij de opleiding geneeskunde staat behandeling van de patiënt met zijn ziekte centraal. Tijdens de opleiding geneeskunde leer je veel over het menselijk lichaam, ziekte en gezondheid. Daarnaast is het ook belangrijk om jezelf te ontwikkelen op het vlak van communicatie en samenwerking. Hoe ga je om met patienten die emotioneel zijn? Hoe breng je iemand slecht nieuws over zijn of haar gezondheid. Al deze kennis doe je op in de bachelor.

Tijdens de master fase van de studie ook wel “coschappen” genoemd kom je in aanraking met echte patienten. Het is dan de bedoeling dat je weet hoe je een lichamelijk onderzoek correct uitvoert. Maar ook dat je weet hoe je bloed moet prikken of bijvoorbeeld de bloeddruk van een patient moet meten. Na het behalen van de master ben je officieel basisarts en kun je kiezen in welk gebied je je verder gaat specialiseren.

Decentrale Selectie Info

GENEESKUNDE.

Waar kan je geneeskunde studeren in Nederland? Zijn er toelatingseisen? Wat houdt de bachelor/master structuur in de geneeskunde in?

De decentrale selectie

Na de studie geneeskunde wordt je arts: denkers die doen met een passie voor gezondheid.

MEDISCHE FACULTEITEN.

Je kunt in maar liefst 8 universiteiten geneeskunde studeren. De toelatingskans is theoretisch 45%, maar in de praktijk mag je je niet overal aanmelden, en is de kans daarom aanzienlijk lager.

Decentrale Selectie Cursussen overzicht

Elke universiteit heeft haar eigen selectiecriteria waaraan de student moet voldoen om de decentrale selectie geneeskunde succesvol te doorlopen. Tegenwoordig kiezen veel studenten ervoor om zich te laten trainen in de decentrale selectie procedure.

Geneeskunde kun je studeren in de volgende steden in Nederland:

  • Amsterdam (UvA en VUmc)
  • Groningen (RUG)
  • Leiden (LUMC)
  • Maastricht (MUMC)
  • Nijmegen (Radboud)
  • Rotterdam (EUR)
  • Utrecht (UU)

Wij bieden premium decentrale cursussen met tips en oefeningen voor de toelating tot de geneeskunde en tandheelkunde studies