De opleiding tandheelkunde

Bij de opleiding tandheelkunde staat behandeling van de patiënt met zijn (mond)ziekte centraal. Tijdens de opleiding leer je veel over het menselijk lichaam, ziekte en gezondheid. Daarnaast is het ook belangrijk om jezelf te ontwikkelen op het vlak van communicatie en samenwerking. Daarnaast oefen je met praktische handelingen, zoals preventie en schoonmaking van gebitselementen in de SkillsLab. Al deze kennis doe je op in de bachelor.

Tijdens de master fase van de studie kom je in aanraking met echte patienten. Het is dan de bedoeling dat je weet hoe je een gebit schoonmaakt. Maar ook dat je weet hoe je anesthesie moet spuiten en communicatiefvaardig advies kunt geven. Na het behalen van de master ben je officieel tandarts en kun je kiezen in welk gebied je je verder gaat specialiseren. Enkele voorbeelden zijn implantologie, orthodontie of kaakchirurgie.

Decentrale Selectie Info

TANDHEELKUNDE.

Waar kan je tandheelkunde studeren in Nederland?
Zijn er toelatingseisen? Wat houdt de decentrale selectie in de tandheelkunde in?

De decentrale selectie

Na de studie tandheelkunde wordt je tandarts: handvaardige doeners met een passie voor gezondheid.

TANDHEELKUNDE FACULTEITEN.

Je kunt in maar liefst 3 faculteiten tandheelkunde studeren. De toelatingskans is theoretisch 22%, maar in de praktijk mag je je niet overal aanmelden, en is de kans daarom aanzienlijk lager.

Decentrale Selectie Cursussen overzicht

Elke universiteit heeft haar eigen selectiecriteria waaraan de student moet voldoen om de decentrale selectie tandheelkunde succesvol te doorlopen. Tegenwoordig kiezen veel studenten ervoor om zich te laten trainen in de decentrale selectie procedure. Klik op de button om meer te lezen over de selectiecriteria en de zogenaamde decentrale selectie cursussen.

Tandheelkunde kun je studeren in de volgende steden in Nederland:

  • Amsterdam (ACTA)
  • Groningen (RUG)
  • Nijmegen (Radboud)

 

 

Wij bieden premium decentrale cursussen met tips en oefeningen voor de toelating tot de geneeskunde en tandheelkunde studies